Wil je een piano aanschaffen? Heel begrijpelijk! De piano is een solo-instrument bij uitstek en een van de mooist klinkende instrumenten die er zijn.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een piano?

Wil je piano leren spelen? Heel begrijpelijk! De piano is een solo-instrument bij uitstek en een van de mooist klinkende instrumenten die er zijn. Hoewel er keyboards genoeg zijn is het piano spelen zonder piano eigenlijk niet mogelijk. Wil je serieus piano gaan spelen, dan is het verstandig om een piano aan te schaffen. Het is een kostbaar instrument dus voordat u er een aanschaft, is het belangrijk om te weten waar u op moet letten.

 

Piano of vleugel

Een keuze die u moet maken, is of u een piano wilt of een vleugel. U moet zich realiseren dat er voor een vleugel voldoende ruimte moet zijn en dat ook het volume in verhouding met de ruimte moet zijn. Over het algemeen heeft een vleugel een luidere klank en omdat het een ander mechaniek is, en dus ook een andere speelaard heeft, is een vleugel fijner om te bespelen. Hoewel het speelgenot bij beiden even groot zal zijn is de vleugel wel duurder in aanschaf.

 

Voor welk merk of klank ga je?

Er zijn werkelijk honderden merken piano's en vleugels. Welk merk en welke klank bij u past is afhankelijk van kwaliteit, conditie en budget. Het allerbelangrijkst is dat de klank bij u persoonlijk past. klank is iets persoonlijks. Houdt u van een harde klank? Dan zou u het beste kiezen voor een instrument met een harde toon. Yamaha, Kawai en Samick zijn hier voorbeelden van. Houdt u meer van romantische klanken? Dan zou u moeten kiezen voor Schimmel, Pleyel en andere aanverwanten. Uiteraard blijven er nog heel veel andere merken over waarvan u veel speelplezier zult hebben, maar de klank moet bij u passen.

 

Aanslaggevoeligheid en akoestiek

Aanslaggevoeligheid wordt ook wel het touché genoemd. Per instrument verschilt het touché. Hoewel er variabele richtlijnen bestaan voor het speelgewicht, is een speelgewicht tussen 50 en 56 gram het meest optimaal. Top artiesten zoals Wibi Soerjadi staan op een zo licht mogelijk touché. Als een klavier zwaar speel, dan is het dynamisch bereik van het instrument een stuk minder. Door de zware aanslag zal het niet mogelijk zijn om heel zacht te spelen. Hierdoor krijgt je instrument een luider karakter.

 

ook is de akoestiek in de ruimte waar de piano stat van enorm belang. Een ruimte met plavuizen en weinig decoratie zal een hardere klank kunnen produceren. Daarentegen zal een volle gedecoreerde en met vloerbedekking bekleedde omgeving de piano een heel ander karakter geven. Het is dus van belang dat u goed bedenkt bij welke akoestiek en met werk touché u een piano gaat aanschaffen.

 

Meer te weten komen over wat wij doen?

Ga ons volgen op Facebook en Instagram

  

facebook

       instagram

 

 

Francine S. - Mijn vleugel prima verhuisd

Zeer tevreden

Ik heb besloten om het verhuizen en het reviseren van mijn vleugel te laten uitvoeren door experts. Ik was erg onzeker. Tijdens ons eerste gesprek werd die onzekerheid gelukkig weggenomen. Het voortraject, afstemming en afhandeling zijn perfect uitgevoerd. Ik ben zeer tevreden. Echt een aanrader! 

 

Francine S.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact Opnemen