De geschiedenis van Schimmel

Schimmel piano kopen?

schimmel piano kopen

 

Schimmel piano kopen? Deze geschiedenis zou je ook wel eens kunnen interesseren. 

 

Schimmel is gesticht in mei 1885 door Wilhelm Schimmel. Een superklein atelier en dat hij eigenlijk meubelmaker was en in zijn vrije tijd violen bouwde.

 

In 1897 moest de pianobouwer zijn fabriek vanwege groei verlaten en een grotere locatie betrekken. Die fabriek kwam tot leven in Leipzig-Stotteriz.

 

Schimmel was al hofleverancier van het Groothertogdom Saksen-Weimar en ondertussen ook van de Roemeense koning toen hij in 1914 de 10.000e piano fabriceerde.

 

Tijdens de eerste wereldoorlog en economische moeilijkheden werden alle verdere ontwikkelingen tegen gehouden gedurende de jaren 20 van de 20e eeuw.

 

Ondertussen was de leiding over gegaan op Arno Schimmel die de fabriek verplaatste naar Braunschweig.

 

Deze fabriek werd in 1944 door brand verwoest en de vier jaren daarop werd alles weer opgebouwd. Vanaf de jaren 50 werden opzienbarende ontwerpen van piano’s en vleugels gefabriceerd.

 

In 1961 ging het leiderschap over op Nikolaus Schimmel waarmee de derde generatie Schimmels in werd geluid.

Toen in 1980 een geheel nieuwe locatie werd gerealiseerd werden daar 10.000 instrumenten gebouwd in dat zelfde jaar. Daaronder vielen 1000 piano’s onder de naam Erard, Gaveau en Pleyel.

 

In 2001 lanceerden ze een nieuwe reeks kunstige piano’s, die door zowel pianisten als pianotechnici met warme gevoelens werden gekoesterd.

Annika Strömdahl - Gelukkig met mijn vleugel

Gelukkig met mijn vleugel

Ik dacht dat de zware aanslag bij mijn vleugel hoorde totdat de pianostemmer er over begon. Nu weet ik beter. Door onderhoud is mijn instrument echt van karakter veranderd. Zowel de speelaard als de klank zijn verbeterd. Ik adviseer tegenwoordig al mijn leerlingen om ook te vragen naar de mogelijkheden.

 

Annika Strömdahl

 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact Opnemen