Teflon onderzetters: Beschermend en geluiddempend!

Piano onderzetters teflon

Piano onderzetters van Teflon? Alles lijkt compleet. Mooie nieuwe vloer, meubelen en dan uiteindelijk de piano in uw woonkamer. Het plaatje is compleet. Of toch niet? Wat meestal vergeten wordt is de onderzetter onder het wiel van de piano. Deze piano schotels, die socles, cups of ook wel piano gliders worden genoemd bieden bescherming tegen de kleine venijnige wieltjes van de piano, en zijn er in allerlei soorten materialen, maten en kleuren. 

   

pianoschotels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wat kleinere piano’s hebben geen wielen maar gliders, doppen of pootjes. De grotere modellen piano’s hebben bijna altijd wielen. En naar mate de piano groter wordt, neemt het gewicht ook toe. Als u zo’n wieltje van dichtbij bekijkt als de piano op de vloer staat, dan is het werkelijke drukpunt tussen wiel en vloer hooguit twee millimeter. U kunt zich voorstellen dat het gewicht van de piano er voor zorgt dat de vloer snel beschadigd, en dat er vier streepjes op de houten vloer blijven staan als u de piano weghaalt. Doodzonde! Al deze piano schotels die hierboven te zien zijn beschermen de vloer tegen deze afdrukken.

 

Maar…

Om een piano op deze schoteltjes te plaatsen is een  ruimte nodig tussen muur en piano om de piano op te tillen. Aan de achterzijde van de piano zit namelijk een handvat. Eenmaal op de piano schotels gezet staat de piano te ver van de muur af en moet heel de piano, inclusief onderzetters naar de muur worden geschoven. En dan beginnen de problemen! Ons advies, teflon onderzetters!

 

Zijn bovenstaande pianoschotels nu opeens niet goed meer?

Er is niets mis met deze beschermende onderzetters, maar de huidige vloeren zijn niet meer de vloeren van vroeger. Parket is vervangen door laminaat, polyester of zachtere houtsoorten. Bij het tegen de muur aan schuiven van de piano (10 à 15 cm) blijkt dat toplagen van de huidige vloeren zeer gevoelig zijn voor beschadigingen. Om aansprakelijkheidsredenen zetten wij een piano of vleugel niet meer op de oude socles. Maar bieden wij u onze “teflon pianoschotels” aan.

 

teflon piano onderzetters

 

Teflon heeft een aantal opmerkelijke eigenschappen. Het is niet gevoelig voor aantasting door zuren, kan niet oplossen in oplosmiddelen en kan worden gekoeld tot -180°C. Technisch gezien zijn er nog meer belangrijke productspecificaties op te noemen, maar de belangrijkste is dat het een zeer laag statisch wrijvingscoëfficiënt heeft.

 

Wat is het voordeel van teflon schotels?

  • Heel eenvoudig om ook zelf zonder beschadiging de piano naar voor te schuiven.
  • Door het rubber aan de binnenzijde krijgen de piano schotels een zelf stabiliserend vermogen waardoor kleine oneffenheden in de vloer worden gecompenseerd.
  • Het rubber zorgt voor het opheffen van trillingen die normaal aan de vloer worden doorgegeven.
  • Het materiaal is niet aantast baar en kan vele malen hergebruikt worden.

 

ELDERS BETAALT U €49,50

 

BIJ ONS PER SET SLECHTS €37,50

Koop nu

 

Snelle levering

Francine S. - Mijn vleugel prima verhuisd

Zeer tevreden

Ik heb besloten om het verhuizen en het reviseren van mijn vleugel te laten uitvoeren door experts. Ik was erg onzeker. Tijdens ons eerste gesprek werd die onzekerheid gelukkig weggenomen. Het voortraject, afstemming en afhandeling zijn perfect uitgevoerd. Ik ben zeer tevreden. Echt een aanrader! 

 

Francine S.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact Opnemen