Of uw piano of vleugel loodrecht moet staan?

Moet een piano of vleugel waterpas staan?

Of een piano of vleugel ook waterpas moet staan? U gaat een piano kopen en wilt hier bij graag antwoord. Het is niet van heel groot belang dat piano's of vleugels niet helemaal waterpas staan. Veel vloeren zijn namelijk niet 100% waterpas.

 

In de meeste gevallen kan dat helemaal geen kwaad. Als de piano waterpas staat wil dat nog niet zeggen dat de piano op de beste plek in huis staat. Het wordt pas vervelend als de piano te ver voorover, of juist achterover staat. Daar heeft u onder andere last van tijdens het spelen.

 

Mijn piano wiebelt piano waterpas

Een piano die wiebelt kan wel tot problemen leiden. Als de piano vlak staat worden over de alle vier de wielen het totale gewicht verdeeld. 

 

Als één wiel net de grond niet raakt kan het instrument het gewicht net zo lang gaan verdelen totdat het zwevende wiel wel de grond gaat raken.

 

In feite stabiliseert de piano zich zelf dan. In dit geval ontstaat er spanning binnen het akoestische gedeelte van de piano waardoor er vervelende bijgeluiden kunnen ontstaan.

 

Als de piano wiebelt is het verstandig het zwevende wiel te ondersteunen. Dat kan al met een stukje karton of vilt er onder.

 

Wat nog beter is, zijn onderzetters met rubber. Het gewicht van de piano zorgt dat het instrument zichzelf kan stabiliseren zonder dat er spanning ontstaat in de piano. Aan uw pianostemmer kunt u in deze altijd uw specifieke vragen stellen.

 

Doe mij maar een set teflon onderzetters

 

Meer te weten komen over onze activiteiten?

Ga ons volgen op Facebook en Instagram

  

facebook

       instagram

 

 

Francine S. - Mijn vleugel prima verhuisd

Zeer tevreden

Ik heb besloten om het verhuizen en het reviseren van mijn vleugel te laten uitvoeren door experts. Ik was erg onzeker. Tijdens ons eerste gesprek werd die onzekerheid gelukkig weggenomen. Het voortraject, afstemming en afhandeling zijn perfect uitgevoerd. Ik ben zeer tevreden. Echt een aanrader! 

 

Francine S.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact Opnemen