De moderne piano heeft 88 toetsen

Hoeveel toetsen heeft een piano klavier?

Hoeveel toetsen telt een piano of vleugel? In het verleden telde de piano nog niet zoveel toetsen. Pas toen de piano's meer krachten aan konden is het bereik uitgebreid. Nog maar iets meer dan een halve eeuw geleden telden de piano's en vleugels 85 toetsen. Daarbij zijn de zwarte en witte opgeteld. 

 

De moderne piano

De moderne piano heeft 88 toetsen. Hoewel er geëxperimenteerd wordt met nog meer toetsen op een piano, voegt het eigenlijk niet zoveel toe. 

 

Hoeveel snaren heeft een piano?

Nieuwsgierig naar het aantal snaren op een piano? Een piano is opgebouwd uit verschillende snaren. 1. bassnaren 2. staalsnaren.

 

Een gemiddelde piano telt ongeveer 50 bassnaren (die zijn met koper omwikkeld) en ongeveer 170 staalsnaren. Een middelmatige vleugel telt iets van 40 bassnaren en ongeveer 185 staalsnaren. 

 

Meer te weten komen over wat wij doen?

Ga ons volgen op Facebook en Instagram

  

facebook

       instagram

 

 

Annika Strömdahl - Gelukkig met mijn vleugel

Gelukkig met mijn vleugel

Ik dacht dat de zware aanslag bij mijn vleugel hoorde totdat de pianostemmer er over begon. Nu weet ik beter. Door onderhoud is mijn instrument echt van karakter veranderd. Zowel de speelaard als de klank zijn verbeterd. Ik adviseer tegenwoordig al mijn leerlingen om ook te vragen naar de mogelijkheden.

 

Annika Strömdahl

 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact Opnemen