Blog Herrmansch Pianotechnieken

In onze blog vertellen wij u allerlei zaken welke met piano's en vleugels te maken hebben en voor u van belang kunnen zijn. Mist u een onderwerp neem dan contact met ons op, wellicht schrijven wij er dan een verhaal over.

Piano spelen maakt slim

Piano spelen maakt slim

Piano spelen is voor jou waarschijnlijk een heerlijke, ontspannende bezigheid. Zelf muziek maken waarbij alle stress en drukte van de dag van je schouders afglijden. En dat is maar één van de positieve effecten van piano spelen!

Lees meer

De Bovendemper

De Bovendemper

Bovendemper. Een “bovendemper”, ook wel “Birdcage piano” genoemd, heeft die naam te danken aan de stangetjes aan de voorkant van het mechaniek,(waar de hamertjes, onderhamertjes en dempers op zitten) zoals een vogelkooi, en is gemakkelijk te herkennen op het moment dat je de bovenkant van de piano opent. Als je er van boven in kijkt zie je dat er een houten lat van links naar rechts zit, die over de hamerkoppen heen loopt zodat je de hamers bijna niet kunt zien.

Lees meer

Francine S. - Mijn vleugel prima verhuisd

Zeer tevreden

Ik heb besloten om het verhuizen en het reviseren van mijn vleugel te laten uitvoeren door experts. Ik was erg onzeker. Tijdens ons eerste gesprek werd die onzekerheid gelukkig weggenomen. Het voortraject, afstemming en afhandeling zijn perfect uitgevoerd. Ik ben zeer tevreden. Echt een aanrader! 

 

Francine S.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact Opnemen