Blog Herrmansch Pianotechnieken

In onze blog vertellen wij u allerlei zaken welke met piano's en vleugels te maken hebben en voor u van belang kunnen zijn. Mist u een onderwerp neem dan contact met ons op, wellicht schrijven wij er dan een verhaal over.

Piano spelen maakt slim

Piano spelen maakt slim

Piano spelen is voor jou waarschijnlijk een heerlijke, ontspannende bezigheid. Zelf muziek maken waarbij alle stress en drukte van de dag van je schouders afglijden. En dat is maar één van de positieve effecten van piano spelen!

Lees meer

De Bovendemper

De Bovendemper

Bovendemper. Een “bovendemper”, ook wel “Birdcage piano” genoemd, heeft die naam te danken aan de stangetjes aan de voorkant van het mechaniek,(waar de hamertjes, onderhamertjes en dempers op zitten) zoals een vogelkooi, en is gemakkelijk te herkennen op het moment dat je de bovenkant van de piano opent. Als je er van boven in kijkt zie je dat er een houten lat van links naar rechts zit, die over de hamerkoppen heen loopt zodat je de hamers bijna niet kunt zien.

Lees meer

Piano verhuizen tips

Piano verhuizen tips

Een piano verhuizen, hoe pak je dat goed aan? Hier 6 tips waar je op moet letten bij het verhuizen van je piano. Pianotransport gebeurt je niet zomaar eventjes. Er kan heel wat mis gaan tijdens het verhuizen van een piano. Natuurlijk wil je dat jouw dierbare piano helemaal onbeschadigd aankomt op zijn nieuwe bestemming...

Lees meer

Hoe houd je jouw piano in topconditie? 7 tips!

Hoe houd je jouw piano in topconditie? 7 tips!

Een piano is een prachtig instrument waar je jaren lang plezier van kunt hebben. Mits je hem goed onderhoud. Een piano is gemaakt van hout...

Lees meer

Antieke piano

Antieke piano

Ben je in het bezit van een antieke piano? Daar heb je vast een speciale band mee. Vaak is een antieke piano een erfstuk waar een emotionele band mee is.

En een antieke piano heeft dan ook zo zijn charmes. De piano’s van vroeger zijn anders...

Lees meer

Waar let je op bij de aanschaf van een piano?

Waar let je op bij de aanschaf van een piano?

Tweedehands piano kopen, wat leuk! Maar al snel komen er allerlei vragen bij je op. Welke piano moet je kopen, er zijn er zo veel. 

Lees meer

Verschil tussen digitale of akoestische piano

Verschil tussen digitale of akoestische piano

Wil je piano leren spelen dan vraag jij je misschien af welke piano je moet aanschaffen. En dan komt ook de vraag voorbij; wat is het verschil tussen een digitale piano en een akoestische piano. Wat zijn bijvoorbeeld de voor- en nadelen?

Lees meer

6 Tips voor als je begint met piano spelen

6 Tips voor als je begint met piano spelen

Muziek maken is niet puur technisch. Je kunt geweldig veel gevoel in een muziekstuk leggen. Sommige mensen lijken te zijn geboren met een muzikaal gehoor. Maar je kunt het ook zelf ontwikkelen...

Lees meer

Geluidsoverlast piano

Geluidsoverlast piano

Geluidsoverlast van je piano, dat wil je natuurlijk voorkomen. Jij wilt heerlijk op je piano kunnen spelen zonder dat je buren daar last van hebben. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je het geluid, dat je piano produceert, in de hand kunt houden.

Lees meer

Piano stemmen? Gehoor of computer?

Piano stemmen? Gehoor of computer?

Een piano stemmen, hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk? Wellicht heb je wel eens een pianostemmer aan het werk gezien en je afgevraagd wat nu beter is, stemmen op het gehoor of met behulp van een stemcomputer.

Lees meer

Gratis piano

Gratis piano

Gratis piano? Een piano voor niets is een aantrekkelijk aanbod maar is het ook wel zo aantrekkelijk dan gedacht? In de meeste gevallen niet.

Als je op Marktplaats “gratis piano” in typt komen er een aantal piano’s naar boven die gratis af te halen zijn. 

Lees meer

Silent Piano Systeem

Silent Piano Systeem

Silent piano. Eerder heb ik al eens een blog geschreven over het verschil tussen een digitale piano en een akoestische piano. Nog niet eerder heb ik het gehad over een zogenaamde hybride piano. Een piano met een silent systeem.

Lees meer

Piano kopen

Piano kopen

Naast een prachtig instrument is je nieuwe piano ook technisch zeer geavanceerd. Bij aankoop van een piano, vooral een tweedehands piano, is het dus belangrijk om te kijken of deze technisch in orde is. Want alleen een technisch goede piano staat garant voor jaren lang speelplezier.

Lees meer

Annika Strömdahl - Gelukkig met mijn vleugel

Gelukkig met mijn vleugel

Ik dacht dat de zware aanslag bij mijn vleugel hoorde totdat de pianostemmer er over begon. Nu weet ik beter. Door onderhoud is mijn instrument echt van karakter veranderd. Zowel de speelaard als de klank zijn verbeterd. Ik adviseer tegenwoordig al mijn leerlingen om ook te vragen naar de mogelijkheden.

 

Annika Strömdahl

 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact Opnemen