August Förster piano

August Förster Piano

Momenteel hebben wij in onze showroom geen August Forster te koop. Misschien vindt u het wel interessant om de geschiedenis van deze piano's en vleugels te lezen. 

 

August Förster piano kopen? Dan wilt u vast meer weten over deze Friedrich August Förster.

 

De in 1829 geboren Duitser begon zijn loopbaan als meubelmaker. Hij verhuisde naar Lobau om pianobouwer te worden en vijf jaar na het afronden van die studie begon hij in 1862 een nieuwe pianofabriek.

 

Toen Friedrich in 1897 overleed nam zijn zoon Cäsar het roer over. Toen die al op vrij jonge leeftijd in 1915 overleed ging het bedrijf over naar zonen Gerhard en Manfred.

 

Tussen de jaren 1924 en 1934 werden de meeste patenten afgegeven.

 

Kenmerkend is dat de Förster piano's oerdegelijk zijn. Niet voor niets waren deze piano's tot aan het Millennium te vinden in het muziekonderwijs. Een garantie voor kwaliteit dus. Tegenwoordig heeft Yamaha daar wel het stokje overgenomen. 

 

Tegenwoordig zijn de merken August Förster, Rösler en Petrof sterk met elkaar verbonden.

 

Francine S. - Mijn vleugel prima verhuisd

Zeer tevreden

Ik heb besloten om het verhuizen en het reviseren van mijn vleugel te laten uitvoeren door experts. Ik was erg onzeker. Tijdens ons eerste gesprek werd die onzekerheid gelukkig weggenomen. Het voortraject, afstemming en afhandeling zijn perfect uitgevoerd. Ik ben zeer tevreden. Echt een aanrader! 

 

Francine S.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact Opnemen